Vložil: | Vikitorie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 62 |
|
|
Použité suroviny receptu Dýňové zelí k pečenému masu:
750 g dýně
| 1 velká cibule
| 1 - 2 zakysané smetany /podle procenta tuku a též chuti/
| citrónová šťáva
| červená paprika, sůl
| kousek másla
| trocha hl. mouky na závarek
| popř. špetka cukru
Postup přípravy receptu Dýňové zelí k pečenému masu:
Oloupanou, nahrubo nastrouhanou dýni necháme cca 5 minut odstát a slijeme přebytečnou vodu. Mezitím si na másle osmahneme nakrájenou cibulku /můžeme použít nejprve trošku oleje, pak přidat máslo, aby se tuk zbytečně nepřepaloval/. Přidáme dýni a trochu papriky pro dobarvení, osolíme a dusíme doměkka. Uděláme ze smetany a mouky závarek přidáme k dýni, za občasného míchání "povaříme" a dochutíme citrónovou šťávou, popř. troškou cukru.
Pro rychlejší úpravu můžeme cibulku zajíškovat, poté přidat dýni.... a ostatní a nakonec zavařit smetanou, musíme ale více hlídat, aby nedošlo k připálení.
Fotky receptu Dýňové zelí k pečenému masu:
Fotky vložil: hlouskova,Vikitorie,tvackova1,alenab