Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.01. 2025
Dnes má svátek Milena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dýňový nákyp se slaninou

fotka Dýňový nákyp se slaninou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Dýňový nákyp se slaninou:

1 kg brambor  | 600 g dýně  | 2 lžíce másla  | 1 lžíce vegety  | 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek  | 1 špetka drceného černého pepře  | 100 g slaniny  | 200 ml smetany  | 6 vajec  | dle chuti: sůl  | 2 lžíce strouhaného parmezánu

Postup přípravy receptu Dýňový nákyp se slaninou:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Z dýně odstraníme slupku a dužinu pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a podusíme na něm nakrájenou dýni do mírného změknutí - asi 5 minut. Ochutíme bylinkami, vegetou a drceným pepřem. Podlouhlou zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme plátky slaniny. Vrstvíme střídavě brambory s dýňovou směs, poslední vrstvu by měly tvořit plátky brambor. Smetanu rozmícháme s vejci a ochutíme solí. Vaječnou směsí přelijeme celý nákyp tak, aby se dostala ke všem vrstvám. Posypeme sýrem a obložíme zbylou slaninou. Pečeme při 180 stupních 50 minut. Nakrájíme na plátky a podáváme.


Fotky receptu Dýňový nákyp se slaninou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dýňový nákyp se slaninou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !