Použité suroviny receptu Dýňový nákyp se slaninou:
1 kg brambor
| 600 g dýně
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce vegety
| 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
| 1 špetka drceného černého pepře
| 100 g slaniny
| 200 ml smetany
| 6 vajec
| dle chuti: sůl
| 2 lžíce strouhaného parmezánu
Postup přípravy receptu Dýňový nákyp se slaninou:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Z dýně odstraníme slupku a dužinu pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a podusíme na něm nakrájenou dýni do mírného změknutí - asi 5 minut. Ochutíme bylinkami, vegetou a drceným pepřem. Podlouhlou zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme plátky slaniny. Vrstvíme střídavě brambory s dýňovou směs, poslední vrstvu by měly tvořit plátky brambor. Smetanu rozmícháme s vejci a ochutíme solí. Vaječnou směsí přelijeme celý nákyp tak, aby se dostala ke všem vrstvám. Posypeme sýrem a obložíme zbylou slaninou. Pečeme při 180 stupních 50 minut. Nakrájíme na plátky a podáváme.
Fotky receptu Dýňový nákyp se slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!