Předehřejte troubu na (200°C). Utřete cukr s máslem. Přidejte vlašské ořechy, skořici a 1 kávovou lžičku vody z pomerančových květů. Vymažte plech na pečení.
Pomažte každou vrstvu těsta rozpuštěným máslem. Rozložte na plech několik vrstev lístkového těsta (použijte asi polovinu balíčku). Naneste celou směs vlašských ořechů na vrstvy lístkového těsta. Přidejte zbytek lístkového těsta. Nezapomeňte každý kus pomazat máslem. Nalijte zbylé máslo přes poslední vrstvu lístkového těsta.
Nařežte lístkové těsto na čtverečky. Zapečte v předehřáté troubě 5 min. Po 5 min. snižte teplotu a pečte dalších 30 – 45 min.
Zatímco se Baklawa peče, připravte si sirup. Ohřejte vodu s cukrem a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vmíchejte do šťávy z citrónu a přiveďte do varu. Odstavte z ohně a vmíchejte do zbytku vody z pomerančových květů. Nechte vychladit.
Zdroj:
Egypt travel