Postup přípravy receptu Eintopf z červené čočky :
Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky omyjeme, vykrojíme z nich semeníky a dužinu nakrájíme na jemné nudličky. Pórek očistíme a jeho bílou část nakrájíme na středně silná kolečka. Čočku propereme pod tekoucí vodou, vybereme tmavá zrna a na sítku necháme okapat.
V hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme česnek. Orestujeme ho pouze krátce, dozlatova. K cibuli s česnekem vmícháme okapanou čočku. Zalijeme ji vývarem, přidáme k ní bobkové listy a pod pokličkou necháme čočku na malém plameni pomalu vařit.
Když je čočka téměř měkká, přidáme do hrnce pokrájené papriky s pórkem. Vyjmeme bobkové listy, čočku dochutíme solí, čerstvě umletým pepřem a rozemnutým tymiánem a dovaříme ji doměkka. Podáváme s čerstvým pečivem.