4 velká jablka
| 1 banán
| 100 g rozsekaných jader lískových oříšků
| 1 a 1/2 dcl créme-fraiche
| z jednoho citronu šťáva
| z ½ citronu nastrouhaná kůra
| 2 cl likéru Maraschino
| 1 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Evin salát:
Opláchněte jablka a vyleštěte je. Z každého seřízněte vršek, odstraňte jadřinec a opatrně je vydlabejte. Vydlabanou dřeň nakrájejte na malé kostičky. Oloupejte banán a nakrájejte jej také na kostičky. V misce je smíchejte s kostičkami jablek, s oříšky, crémem-fraiche, citronovou šťávou a kůrou, likérem a cukrem. Dejte do chladničky na 15 minut.
Vydlabaná jablka naplňte tímto salátem a podávejte jako dezert nebo jako předkrm.
Fotky receptu Evin salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!