Postup přípravy receptu Falafel a tabouleh:
Cizrnu, cibuli, česnek a kudrnku pomeleme najemno, osolíme, opepříme a přidáme římský kmín. Vše důkladně promícháme a v lednici necháme těsto ztuhnout. Z těsta tvarujeme placičky nebo kuličky, které smažíme dozlatova. Jogurt smícháme s drceným nebo jemně sekaným česnekem, sekanou kudrnkou, osolíme a zamícháme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli a kudrnku nadrobno a vše smícháme. Do směsi zeleniny přidáme sušený kuskus, citrónovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. V lednici necháme asi 1 hodinu odležet, kuskus krásně nabobtná. Před podáváním ještě promícháme, případně dochutíme.
"Falafel podáváme společně s jogurtovým dipem, podle chuti doplněným o lžičku harisy. Jako přílohu můžete zvolit salát tabouleh nebo jakýkoliv jiný zeleninový salát," upřesňuje čtenářka Radka. Za cizokrajný recept děkujeme.