600 g plátku telecího masa
| 1 svazek nakrájené petrželky
| 200 g slaniny, nakrájené na proužky
| máslo na osmažení
| 3 dl světlého vývaru
| 500 ml smetany ke šlehání
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Falešné kuře:
Plátky masa lehce naklepejte a slabě osolte. Do středu každého plátku položte pár proužků slaniny a trochu petrželky, plátky srolujte a ovažte nití.
V kastrole rozehřejte máslo a na nem opečte maso ze všech stran do hněda. Přilejte vývar a nechte vše dusit pod pokličkou asi 30 minut. Maso vyjměte a udržujte je teplé. Do kastrolu přilejte smetanu a vařte az omáčka získá krémovou konzistenci. Dochuťte solí a pepřem. Z masa odstraňte nite a nakrájejte je na plátky.
Fotky receptu Falešné kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!