500 g hovězího masa
| 1-2 cibule
| 120 g slaniny
| dle chuti rum
| dle chuti červené víno
| dle chuti citrónová šťáva
| dle potřeby hladká mouka
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle chuti kmín
| dle potřeby máslo
Postup přípravy receptu Falešný zvěřinový guláš:
Cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kousky nakrájené hovězí maso, trošku rumu, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a na mírném ohni pod pokličkou dusíme. Během dušení nepodléváme vodou, podle potřeby podlijeme vínem. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do omáčky přidáme vodu a zahustíme jíškou z hladké mouky a másla. Ještě krátce povaříme a pak vrátíme maso. Dochutíme citrónovou šťávou. Příloha-chléb.