Postup přípravy receptu Farfalle se strouhanou zeleninou a kuřecím masem:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a naložíme do grilovacího koření s trochou soli, rozmačkaným česnekem a medem.
Na oleji ve velké pánvi nebo hrnci osmahneme nakrájenou anglickou slaninu, na které poté osmažíme na drobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme naložené maso a osmahneme do poloměkka. Pak maso vyjmeme bokem.
Do výpeku přidáme nastrouhanou zeleninu, lehce osolíme. Osmažíme asi 5 min. a poté podlijeme trochou vody a necháme dusit. Můžeme zakrýt pokličkou. Až zelenina téměř změkne, přidáme zpět maso, zalijeme smetanou a chvíli ještě povaříme (2 min.). Přidáme víno a dochutíme dle chuti podravkou nebo i jiným kořením.
Jako přílohu si během vaření uvaříme těstoviny (farfale - mašličky). K jídlu je výborné bílé víno. Zaručuji, že se přejíte :o)
Dobrou chuť...
Fotky receptu Farfalle se strouhanou zeleninou a kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!