Použité suroviny receptu Farffalle s houbami a mátou:
500 g různých hub podle sezóny
| 400 g špaget
| 3 sníty čerstvé máty
| 3 ks šalotky
| 2 stroužky česneku
| 4 lžíce olivového oleje
| sůl
| pepř bílý
| 0,5 dcl bílého vína
Postup přípravy receptu Farffalle s houbami a mátou:
Houby očistíme a je-li to nutné tak je omyjeme ve studené vodě. U větších houb oddělíme nožku od klobouku a na drobno ji pokrájíme. Menší houby ponecháme v celku nebo rozpůlíme. Kloboučky nakrájíme na slabé platky. Omytou mátu osušíme oklepáním, ze stonků odtrhneme lístky. Pár lístečků si necháme na zdobení, zbytek na jemno nakrájíme.
K varu přivedeme dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme v ní farffalle aby byli al dente. Mezitím oloupeme šalotku a pokrájíme ji na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a podusíme, až zesklovatí. Pak přidáme houby, zastříkneme vínem a krátce podusíme.
Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a přidáme jej k podušeným houbám. Přidáme také sekanou mátu a vše několik minut podusíme při mírné teplotě. Dochutíme solí a bílým pepřem.
Farffalle slijeme do síta, prolijeme studenou vodou a necháme odkapat. Pak to vše smícháme s houbovým ragú a podáváme na taliř. Nezapomeneme dat čerstvé lístky máty na talíř jako ozdobu.
Fotky receptu Farffalle s houbami a mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!