Postup přípravy receptu Fatayer sabanech (špenátové taštičky):
Namočte sušené droždí do 250 ml vlažné vody, nechejte odstát asi 5 minut. Sůl a mouku dejte do velké mísy a promíchejte. Uprostřed udělejte důlek, přidejte do směsi droždí ještě olivový olej a pak postupně tuto směs zapracovávejte do mouky. Těsto je potřeba hnětat asi 15 minut, dokud nezískáte měkké vlhké těsto, které se nelepí ke stěnám mísy. Potřete povrch troškou olivového oleje, přikryjte čistou utěrkou a ponechejte na teplém místě jednu až jeden a půl hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Náplň připravte následujícím způsobem. Rozehřejte olej na pánvi a osmažte na mírném plameni piniové oříšky do zlatova. Osušte na paírovém ubrousku a odložte stranou. Nasekejte špenát a zvlášť i cibuli vymačkejte přebytečnou tekutinu a odložte stranou. Cibuli smažte asi dvě minuty, pak přidejte špenát a míchejte na pánvi asi tři minuty, dokud špenát nezměkne. přidejte sumach, sůl, pepř, citrónovou šťávu a piniové oříšky. Dobře promíchejte a sundejte z plamene.
Vyválejte těsto na 1 cm tloušťku. Nakrájejte na čtverce o straně 9 cm, do středu položte vrchovatou čajovou lžičku náplně, spojte rohy k sobě a pevně ve středu stiskněte.
Špenátové taštičky položte na vymaštěný plech a povrch potřete olivovým olejem. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte 10 - 15 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
Jsou skvělé třeba na pikniky, lze zmrazit a péct až těsně před příchodem návštěvy.