300 g bílých fazolí
| 40 g sádla
| 6 ks stroužků česneku
| dle chuti: petrželka
| dle chuti: sůl
| dle chuti: kousek kůže z vepřového masa
| dle potřeby: voda
Postup přípravy receptu Fazole po gaskoňsku:
Přebrané fazole propláchneme vodou, namočíme do vody a necháme 3 hodiny bobtnat.
Pak k nim přidáme kůži z vepřového masa a uvaříme vše pod pokličkou doměkka.
Očištěný česnek čtvrt hodiny povaříme v osolené vodě, pak scedíme a utlučeme v hmoždíři se sádlem na kaši.
Česnekovou kaši zahřejeme na pánvi, přidáme scezené měkké fazole, osolíme je a posypeme nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Fazole po gaskoňsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!