400 g velkých bílých fazolí
| 3 lžíce oleje
| 1 ks cibule
| 30 g hladké mouky
| 1/2 lžíce vinného octa
| 10 g cukru na karamel
Postup přípravy receptu Fazole v bílé omáčce :
Předem namočené fazole (nejlépe přes noc) propláchneme a zalité vodou je zhruba dvě hodiny vaříme. Nesolíme hned, ale až ke konci vaření přidáme špetku soli a cukru. Cibuli osmahneme na oleji dorůžova, přidáme mouku a mícháním na ohni připravíme světlou jíšku. Vložíme fazole a vše povaříme. Dochutíme solí, octem a karamelem. Karamel připravíme z cukru na pánvi, ke kterému přidáme 3 lžíce vody a mícháme na mírném ohni až se cukr rozpustí a získá hnědou barvu.
Fotky receptu Fazole v bílé omáčce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!