2 konzervy fazolí (nejlepší jsou bílé fazole v rajské omáčce ale můžete použít jaké koliv)
| 1 lžíce tuku (já dávám máslo)
| 1 cibule
| 1 šálek mléka
| 1 lžíce mouky
| 1/2 lžičky papriky
| 1/2 lžičky pepře
| sůl (podle chuti)
| Můžete přidat: -špetku tlučeného nového koření
| -špetka tymiánu
| 1 tlučený hřebíček
| 2 lžíce octa
| Příloha: chléb
Postup přípravy receptu Fazole v omáčce:
Na lžíci tuku osmahneme naddrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechno koření, mírně osmahneme, zalijeme třemi lžícemi vody a krátce povaříme. V mléce rozmícháme mouku a přelijeme tím cibuli s kořením, promícháme a povaříme. Nakonec k tomu přidáme fazole a necháme ještě chvíli povařit. Nalijeme na talíř, můžeme ještě na fozele dát lžičku zakysané smetany a nebo k tomu osmažit sekanou.
Fotky receptu Fazole v omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!