Použité suroviny receptu Fazolkový salát s opečenými bramborami:
150 g sýra
| 200 g brambor
| 20 g šunky
| 150 g zelených fazolek
| 2 ks jablka
| 1 ks vajce
| 100 g zakysané smetany
| 50 g řeřichy
| olej
| ocet
| 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Fazolkový salát s opečenými bramborami:
Brambory omyjeme a i se slupkou uvaříme. Šunku nakrájíme na kostičky. Fazolky podle potřeby očistíme a spaříme. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Sýr nastrouháme. Jablka očistíme, zbavíme jádřince a také nastrouháme.
Uvařené brambory nakrájíme i se slupkou na plátky.Společně s kostičkami šunky je orestujeme a dochutíme česnekem. Smícháme se spařenými fazolkami, nastrouhanými jablky a sýrem.
Připravíme si zálivku. Do smetany zašleháme olej a ochutíme ji solí, octem a sekanou řeřichou.
Brambory podáváme ozdobené volským okem, přelité zálivkou ze zakysané smetany.
Fotky receptu Fazolkový salát s opečenými bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!