Použité suroviny receptu Fazolkový salát s tuňákem:
500 g zelených fazolek
| 50 g tuňáka
| 100 ml octa
| 50 ml bylinkového oleje
| majoránka
| bazalka
| petrželka
| 2 cibule
| 1 stroužek česneku
| sardelová pasta
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Fazolkový salát s tuňákem:
Do salátové mísy dáme ocet a polovinu bylinkového oleje a přidáme směs sekaných bylinek. Cibuli najemno nakrájíme, zabalíme do plátěného ubrousku a na okamžik ponoříme do vody. Silně ji vymačkáme a dáme ji do mísy současně s utřeným česnekem. Poté přidáme kousky tuňáka a horké, uvařené a okapané zelené fazolky. Nakonec přidáme sardelovou pastu. Vše důkladně promícháme, přikryjeme fólií a necháme alespoň 3 hodiny odležet. Fazolkový salát občas promícháme, nakonec jej ochutíme druhou půlkou bylinkového oleje a dle chuti osolíme a opepříme.
Fotky receptu Fazolkový salát s tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!