500 g zmrazených fazolek
| šálek vývaru
| 1 cibule
| 150 g žampiónů
| 1/4 l mléka
| 50 g hladké mouky
| 60 g strouhaného sýra
| tymián
| majoránka
| pažitka
| tuk
Postup přípravy receptu Fazolky v sýrové omáčce:
Zmrazené fazolky vložíme do trochy vařícího osoleného vývaru a udusíme je téměř doměkka. V kastrolu zpěníme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli (přidáme nakrájené houby a dusíme též doměkka). Do podušených hub a cibule vmícháme hotové fazolové lusky. V mléce rozkvedláme hladkou mouku, strouhaný sýr, okořeníme špetkou pepře, tymiánu a majoránky a vmícháme do pokrmu. Necháme na mírném ohni povařit asi 10 minut. Podáváme s vařenými bramborami sypanými pažitkou, případně s tmavým chlebem nebo dalamánkem.
Fotky receptu Fazolky v sýrové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!