Vložil: | Zivnak |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Fazolové kremrole:
800 g bílých sterilizovaných fazolí
| 1/2 lžičky sušeného tymiánu nebo rozmarýn
| 2 lžíčky chilli omáčky
| 150 g strouhaného sýra
| 400 g listového těsta
Postup přípravy receptu Fazolové kremrole:
Fazole propláchneme a necháme okapat, potom je rozmačkáme vidličkou nebo mačkadlem na brambory (neměla by z nich být kaše). Vmícháme do nich koření, chilli omáčku a sýr. Hrstku sýra si nechte na posypání. Těsto rozválíme a rozkrájíme na pruhy 10x40 cm.
Z fazolí vytvořte tenčí válečky a položte je středem těsta. Okraje navlhčete a spojte do "štrůdlu". Každou nohavici příčně překrojte na 4 dílky. Švem dolů je narovnejte na suchý plech, potřete rozkvedlaným vajíčkem a posypte sýrem. Pečte asi 15-20 minut při 200 °C.
Po upečení je nechte chvíli zchladnout přímo na plechu, aby zpevněly.
Fotky receptu Fazolové kremrole:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!