Použité suroviny receptu Fenykl zapékaný s mozzarellou:
1 kg rajčat
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 stonek tymiánu
| 1 bobkový list
| 125 ml masového vývaru
| sůl
| pepř
| 1 kg sladkého fenyklu
| 250 g mozzarelly
| 1 lžíce strouhanky
| 1 lžíce srouhaného parmezánu
Postup přípravy receptu Fenykl zapékaný s mozzarellou:
Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Ve velké nádobě rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přimícháme rajčata a přilijeme vývar. Osolíme a opepříme. Přikryté zvolna dusíme. K varu přivedeme dostatečné množství osolené vody. Fenyklové hlízy očistíme a omyjeme. Jemné středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Hlízy svisle nakrájíme na 1 cm silné plátky. Ve vroucí vodě je předvaříme 5 minut. Vyjmeme děrovanou sběračkou a dobře okapané je vložíme do rajčatové omáčky. Dusíme 10 minut. Troubu předehřejeme na 220°C. Fenyklové plátky s rajčatovou omáčkou poskládáme do zapékací nádoby a obložíme na kostičky nakrájenou mozarellou. Posypeme směsí strouhanky a strouhaného parmezánu. Pokapeme zbývajícím olivovým olejem. Zasuneme na střední lištu a zapékáme v troubě 8-10 minut.
Podáváme posypané nasekanými fenyklovými výhonky.
Fotky receptu Fenykl zapékaný s mozzarellou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!