Použité suroviny receptu Fenyklový salát s avokádem:
2 bulvy fenyklu
| 1 kadeřavý salát
| dle chuti kopr
| 1 zralé avokádo
| z 1 pomeranče šťáva
| 100 g smetanového jogurtu
| 2 lžíce smetany
| dle chuti sůl, čerstvě mletý pepř
| 2 lžíce olivového nebo avokádového oleje
| 1 lžíce sezamových semen
Postup přípravy receptu Fenyklový salát s avokádem:
Fenykl očistíme, omyjeme. Bulvy rozpůlíme a napříč vlákna je krájíme na nudličky. Očištěný a omytý salát osušíme a nakrájíme na nudličky. Omytý kopr jemně nasekáme. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme jádro, avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Všechny přísady dáme do mísy s pomerančovou šťávou, zamícháme a rozdělíme na talíře.
Na zálivku promícháme jogurt, smetanu, sůl, pepř a olej. Salát přelijeme a lehce zamícháme.
Na závěr salát posypeme sezamovými semeny a podáváme s celozrnným chlebem nebo toasty.
Fotky receptu Fenyklový salát s avokádem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!