Použité suroviny receptu Fenyklový salát se salámem:
2 fenyklové hlízy
| 40 g rozinek
| 50 g piniových jader
| 200 g měkkého salámu
| Marináda:
| 2 lžíce vinného octa
| 2 lžíce červeného vína
| 6 lžic olivového oleje
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Fenyklový salát se salámem:
Nať z fenyklu otrháme a později použijeme jako dekoraci. Hlízy pečlivě omyjeme, rozpůlíme, odstraníme košťál a nařežeme na jemné plátky.
Fenykl s rozinkami přelijeme vroucí vodou. Přikryté 2-3 minuty spaříme, po změknutí vodu slijeme a fenykl s rozinkami necháme okapat.
Na pánvi prudce opražíme dozlatova piniová jádra.
Připravíme si marinádu. Smícháme ocet, červené víno a olivový olej. Přidáme rozinky s fenyklem a dochutíme pepřem a solí.
Fenyklový salát připravíme na podnos, obložíme plátky salámu a ozdobíme piniovými jádry a fenyklovou natí.
Dobře vychlazené podáváme s krajíčky celozrnného chleba.
Fotky receptu Fenyklový salát se salámem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!