Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Fettuccine s ořechovou omáčkou:
400 g těstovin fettuccine
| 275 g jader vlašských ořechů
| 115 g vypeckovaných černých oliv
| 2 krajíčky celozrnného toastového chleba zbaveného kůrky
| 3 dl mléka
| 2 rozetřené stroužky česneku
| 60 g strouhaného parmezánu (použít můžete i strouhaný Grana Padano)
| 8 lžic panenského olivového oleje
| 1,5 dl plnotučné smetany ke šlehání
| sůl a pepř
| petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Fettuccine s ořechovou omáčkou:
Toastový chléb vložte do mělké misky, přelijte mlékem a nechte, dokud se mléko nevsákne.
Ořechy rozprostřete na pekáč a pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia asi 5 minut, dokud nezezlátnou. Pak nechejte vychládnout.
Mlékem nasáklý chléb, ořechy, česnek, olivy, parmezán a 6 polévkových lžic olivového oleje dejte do mixéru a zpracujte na pastu. Podle chuti osolte a opepřete a vmíchejte smetanu.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu. Přidejte těstoviny a vařte dle návodu na obalu tak, aby těstoviny byly "al dente". Hotové nechejte okapat a vmíchejte do nich zbylý olivový olej.
Fettuccine rozdělte na jednotlivé talíře a zalijte omáčkou. Posypte čerstvou petrželkou a podávejte.
Fotky receptu Fettuccine s ořechovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!