Postup přípravy receptu Filet Gisela:
750 g vepřových filet omyjeme, osušíme, a odstraníme blány a šlachy, okořeníme. 250 g prorostlá slaniny nakrájíme na plátky, položíme na maso, dáme do ohnivzdorné formy a tu vložíme na rošt do předem vyhřáte trouby asi 225°C na 30 - 35 minut, hotové maso necháme vychládnout, nakrájíme na plátky, upravíme na mísu. |Ozdobíme to nakrajenymi rajčaty a petrželkou. Připravíme štávu 1 žloutek, 1 lžíce hořčice, a lžíce octa, 1 lžíce soli, pepře ušleháme do husté hmoty pomalu 125 ml salátového oleje vyšleháme, vmícháme 2 lžíce jogurtu, 2 středně velká rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a očistíme. 1-2 natvrdo uvařené vejce olopeme, nakládany okurek nakrájíme na kostičky a spolu s 1 lžící rozemletých bylinek vmícháme do štávy a dochutíme solí a pepřem.