Postup přípravy receptu Flambovaná vepřová panenka :
Vepřovou panenku nebo kotletu v celku obalíte v soli, drceném čerstvém pepři a tymiánu. Potom ji na pánvičce prudce osmahnete tak, aby se zatáhla a nepustila šťávu. Takto ji opečete ze všech stran. Pozor, aby se Vám nepřipálila! Mezitím si oloupete vetší cibuli a dvě větší nebo čtyři menší jablka.
Jablka zbavíte jadřinců a nakrájíte na osminky. Cibuli nakrájíte na osminky. Opečenou panenku (kotletu) vytáhnete z pánve, zabalíte do alobalu a dáte do mírně vyhřáté trouby. Jablka a cibuli nasypete do výpeku na pánvi, osolíte, popepříte a necháte tak dlouho, až jablka změknou.
Do jablkové směsi vložíte na plátky nakrájenou panenku nebo kotlety a necháte prohřát.
Potom zalijete štamprličkou brandy a zapálíte.
Necháte chvilku hořet (a necháte se obdivovat, jak krásně to umíte) a nakonec ohýnek uhasíte troškou smetany. Maso i s omáčkou je fantastické.