Postup přípravy receptu Flambovaný steak s pepřem:
Řezy opláchneme ve studené vodě, pořádně osušíme, zbavíme kůžičky a tučné okraje nařízneme. Po obvodu svážeme řezy nítí, aby si zachovaly tvar. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pepř roztlučeme v hmoždíři na hrubší kousky, nebo ho válečkem mezi pergamenovým papírem rozmačkáme. Řezy potřeme z obou stran olejem a zbylí olej rozehřejeme na pánvi. Řezy opepříme, 2 minuty opékáme, obrátíme a přidáme cibulku, kterou opékáme do zlatova. Řezy osolíme a polijeme koňakem, který jsme trochu ohřáli nad plamenem svíčky. Koňak zapálíme a necháme vyhořet. Máslo vložíme na řezy na pánvi a necháme rozehřát. Řezy v něm obrátíme i na druhou stranu a hned je odložíme na rozehřátý talíř. Podáváme s výpekem.