Postup přípravy receptu Flíčky zapečené s masem:
Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na 1/3 rozehřátého másla, přidáme játra a opečeme ze všech stran. Vyjmeme na prkénko a najemno rozsekáme. V jiné pánvi rozehřejeme další 1/3 másla, zesklovatíme na ní druhou cibuli, vmícháme mleté maso, osolíme, opepříme a propečeme. Vmícháme rozsekaná játra a jazyk, zalijeme 100 ml hovězího vývaru a 15 minut za občasného míchání podusíme.
Vařené fleky smícháme se zbytkem másla, 2/3 zakysané smetany s vejci, osolíme opepříme a okořeníme muškátovým květem. Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy střídavě klademe vrstvy fleků a masové směsi, zakončíme fleky. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme 25-30 minut. Po 10 minutách pokrm přelijeme zbylou smetanou s vejci a dopečeme.