Vložil: | Postlík |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Florentinské noky:
1/2 litru mléka
| 120 g hrubé krupice
| 50 g strouhaného parmazánu nebo ementálu
| 50 g másla
| 3 žloutky
| sůl
| olej na plech
| sýr na posypání pokrmu
| máslo na pokapání
Postup přípravy receptu Florentinské noky:
Mléko, máslo a sůl přivedeme do varu. Do vařícího mléka nasypeme krupici a za stálého míchání asi 15 minut povaříme, tj. tak dlouho, až krupice změkne. Pak žloutky promícháme s nastrouhaným sýrem a tuto směs za rychlého míchání do vařící krupice dobře vmícháme (kaše musí být hodně hustá!. Hotovou kaši rozetřeme na plech potřený olejem asi na 1 ½ cm vysoko a dáme do chladna. Z vychladlé hmoty vykrajujeme okrouhlým vykrajovačem o průměru 5 cm kolečka. Ohnivzdornou porcelánovou (stříbrnou timbálovou misku) vymažeme máslem. Do středu misky uděláme hromádku z odkrojku hmoty a kolem hromádky věncovitě narovnáme vykrájená kolečka (noky). Vše potřeme máslem, posypeme sýrem a v troubě krátce opečeme.
Fotky receptu Florentinské noky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!