150 g ementálu
| 3 trojúhelníčky taveného ementálu
| 1 stroužek česneku
| 300 ml bílého vína
| 50 g škrobové moučky
| trochu mletého pepře a muškátového oříšku
| 30 ml třešňové pálenky
Postup přípravy receptu Fondue s ementálem:
Pánev vytřeme česnekem, nalijeme do ní víno a postavíme na oheň. Za stálého míchání přidáme nastrouhaný sýr a směs zahříváme, až se roztaví. Přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v troše vína a znovu přivedeme k varu. Nakonec okořeníme, zakapeme pálenkou a podáváme. K fondue podáváme na kostky nakrájený bílý chléb, bílé víno nebo dobrý čaj.
Fotky receptu Fondue s ementálem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!