Postup přípravy receptu Fou-fou s kuřetem v arašídové omáčce:
Fou-fou: Tuto přílohu můžete připravit i z obyčejné polohrubé mouky (místo manioku a banánů). Na dno hrnce či hluboké pánve nalijte vodu, mírně osolte, přidejte trochu oleje a nechte přijít do varu. Poté za důkladného míchání přisypejte mouku a nechte jí provařit. Výsledná konzistence by měla být hustá a vláčná, abyste mohli z fou-fou vymodelovat v dlani třeba kuličku.
Arašídová omáčka: Kuře (či jakékoli jiné maso) nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a orestujte s cibulí. Přidejte sladkou papriku, rajský protlak a maggi, poté podlijte a vařte, až je maso měkké. Nakonec přidejte arašídovou pastu, kterou předem rozmíchejte s trochou vody. Dávkujte ji podle chuti tak, aby omáčku dostatečně zahustila.