Použité suroviny receptu Francouzská kuchyně - brambory z Dauphiné:
1 stroužek utřeného česneku
| 30g másla
| 1 kg oloupaných brambor, nakrájených na tenké plátky
| 140ml smetany
| špetka soli, pepře
| 200g nastrouhaného sýra
| 100g másla, nakrájeného na malé kostičky.
Postup přípravy receptu Francouzská kuchyně - brambory z Dauphiné:
Předehřejeme troubu. Dno a stěny keramické zapékací mísy namažeme utřeným česnekem a pak i bohatě máslem. Použijeme zapékací mísu, ze které můžeme jídlo ihned podávat. Polovinu plátků brambor rozložíme na dno mísy, posypeme polovinou sýra, solí a pepřem a poklademe polovinu kostiček másla. Pokryjeme druhou polovinou brambor, posypeme zbylým sýrem, solí a pepřem a poklademe máslem. Navrh zalijeme smetanou. Pečeme tak 30-40 minut v horní části trouby. Ihned podáváme hostům na stůl.
Fotky receptu Francouzská kuchyně - brambory z Dauphiné:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!