Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzská snadná játrová paštika:
120 g másla, pokojové teploty + víc na vymaštění
| 6 lžic olivového oleje
| 8 lžic na jemno nakrájené cibule (používám červenou)
| 500 g kuřecích jater, očištěných a rozkrojených napůl
| dle chuti: hrubá sůl a čerstvě namletý černý pepř
| 6 lžic koňaku nebo brandy
Postup přípravy receptu Francouzská snadná játrová paštika:
Máslem vymazat asi 600 ml kameninovou nebo porcelánovou nádobku vhodnou na paštiku.
Na pánvi na středním ohni rozehřát olej a vložit na něj cibuli. Tu nechat zesklovatět za častého míchání asi po 8-10 minut. Přidat játra, snížit teplotu a opepřit je. Přikrýt a dusit je tak dlouho, až jsou i uprostřed hotová, což potrvá asi 15 minut. Sem tam je zamíchat. Pomocí děrované naběračky přendat játra do mixeru a nechat je tam vychladnout.
Pánev postavit na střední oheň, přilít do ni koňak, pánev naklonit aby se alkohol zapálil (při flambování je dobré mít po ruce poklici). Obsah pánve nechat zredukovat na minimum, což potrvá asi 4 minuty. Odstavit a úplně nechat vychladnout.
Obsah pánve přilít k játrům, přidat změklé máslo, vše osolit a opepřit o trochu víc, chcete-li. Játra rozmixovat úplně na hladko. Přendat je do připravené nádobky a uhladit povrch. Zalít malým množstvím tekutého másla, aby se na povrchu paštiky vytvořil film, který zabrání změny barvy paštiky. Těsně nádobku uzavřít.
Paštika vydrží v chladničce po 3 dny.
Fotky receptu Francouzská snadná játrová paštika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!