Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 06.05. 2025
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Francouzská snadná játrová paštika

fotka Francouzská snadná játrová paštika
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Francouzská snadná játrová paštika:

120 g másla, pokojové teploty + víc na vymaštění  | 6 lžic olivového oleje  | 8 lžic na jemno nakrájené cibule (používám červenou)  | 500 g kuřecích jater, očištěných a rozkrojených napůl  | dle chuti: hrubá sůl a čerstvě namletý černý pepř  | 6 lžic koňaku nebo brandy

Postup přípravy receptu Francouzská snadná játrová paštika:

Máslem vymazat asi 600 ml kameninovou nebo porcelánovou nádobku vhodnou na paštiku.
Na pánvi na středním ohni rozehřát olej a vložit na něj cibuli. Tu nechat zesklovatět za častého míchání asi po 8-10 minut. Přidat játra, snížit teplotu a opepřit je. Přikrýt a dusit je tak dlouho, až jsou i uprostřed hotová, což potrvá asi 15 minut. Sem tam je zamíchat. Pomocí děrované naběračky přendat játra do mixeru a nechat je tam vychladnout.
Pánev postavit na střední oheň, přilít do ni koňak, pánev naklonit aby se alkohol zapálil (při flambování je dobré mít po ruce poklici). Obsah pánve nechat zredukovat na minimum, což potrvá asi 4 minuty. Odstavit a úplně nechat vychladnout.
Obsah pánve přilít k játrům, přidat změklé máslo, vše osolit a opepřit o trochu víc, chcete-li. Játra rozmixovat úplně na hladko. Přendat je do připravené nádobky a uhladit povrch. Zalít malým množstvím tekutého másla, aby se na povrchu paštiky vytvořil film, který zabrání změny barvy paštiky. Těsně nádobku uzavřít.
Paštika vydrží v chladničce po 3 dny.



Fotky receptu Francouzská snadná játrová paštika:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Francouzská snadná játrová paštika
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles