Vložil: | Arleta |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 25 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzské brambory po našem:
2 kg brambor
| 6 ks vejce
| 400 g uzené maso
| 1 ks tavený sýr
| 0,5 dcl mléko
| dle chuti ml. pepř, sůl
| trochu sádla
Postup přípravy receptu Francouzské brambory po našem:
Dáme vařit brambory ve slupce, 5 kusů vajíček a uzené maso (každé zvlášť). Potom si připravíme zapékací misku, kterou vymažeme sádlem, můžeme dělat i v remosce. Brambory oloupeme, uzené maso nakrájíme na kostičky a vajíčka uvařená natvrdo oloupeme. Brambory, vajíčka i sýr prolisujeme na kolečku na bramborový salát. Do mísy dáme nejprve vrstvu brambor, osolíme, opepříme, pak vrstva uzeného masa, další vrstva vajíčka, osolíme opepříme, tavený sýr a poslední vrstva musí být opět brambory. Vše dáme zapéct do trouby. Před koncem pečení zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a dáme dopéct.
Fotky receptu Francouzské brambory po našem:
Fotky vložil: Natural,Bezinka,BADAČA,kozaroza,uznevim,Nandiči,vilka