Použité suroviny receptu Francouzské vánoční poleno :
Těsto:
| 200 g polohrubé mouky
| 5 vajec
| 180 g krupicového cukru
| 20 g kakaa
| tuk na vymazání plechu
| Krém:
| 5 dl mléka
| 2 balíčky pudinkového prášku s čokoládovou příchutí
| 80 g cukru
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Francouzské vánoční poleno :
Vejce a cukr utřeme do pěny a přimícháme prosátou mouku s kakaem. Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme při 200°C 4-5 minut. Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, pomocí utěrky zarolujeme a necháme asi 1 hodinu vychladnout. Pak potřeme povrch zbylým krémem a dozdobíme např. lístky z marcipánu a sněhovými pusinkami.
Krém: Pudink uvaříme a po vychladnutí přidáme změklé máslo a umícháme hladký krém. Můžeme konzumovat hned po ztuhnutí, ale uleželé 3 - 4 dny v ledničce je mnohem lepší.
Fotky receptu Francouzské vánoční poleno :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!