Postup přípravy receptu Francouzský hřích:
Náplň: V ohnivzdorné misce položené nad vařící vodou rozpustíme čokoládu. Sejmeme z ohně a necháme zchladnout. Smícháme cukr a vodu v malém kastrolku a na pomalém ohni vaříme, až je tekutina průhledná, asi 5min. Vložíme žloutky do jiné ohnivzdorné misky a nad pomalu vařící vodou je našleháme elektrickým šlehačem nebo metlou, až jsou na dotek teplé, asi 2min. Sejmeme z ohně. Potom pomalu zašleháváme dovnitř horký cukr. Zvýšíme rychlost na vysokou a šleháme, až je směs chladná a nadýchaná, asi 3min. Snížíme rychlost na střední a postupně pridáváme čokoládu, šleháme, až je vše úplně smícháno. Dáme do chladničky a chladíme po 1 hodinu, nebo přes noc. Těsto: Předehřejeme troubu na 180°C. Vyložíme plechy pečícím papírem. V míse smícháme marcipán s cukrem do hladka. Našleháme bílek na pevno a vložíme ho dovnitř. Přidáme sůl, vanilkový cukr a vše dobře zašleháme. Vložíme směs do cukrářského sáčku s násadkou s 3/4cm otvorem. Nastříkáme na připravený plech 2-3cm kopečky asi 3cm do sebe. Pečeme cukroví, až je zlatové na okrajích a tuhé na dotek, asi 12min. Pak přendáme cukroví na mřížku a necháme vychladnout (v tomto bodě můžeme cukroví uskladnit ve vzduchotěsné krabici, jestli chceme dávat bombony dohromady později). Položíme cukroví na mřížku. Vložíme náplň do cukrářského sáčku se stejnou násadkou a nastříkáme kopečky na cukroví. Přendáme do mrazáku (já je obvykle dám ven, je-li pod nulou) asi na 1 hodinu, až jsou velice tuhé. Poleva: V ohnivzdorné misce rozehřejeme čokoládu nad pomalu vařící vodou a zamícháme dovnitř tuk. Necháme vychladnout do skoro studena. Pracujeme rychle, aby se náplň nerozpustila. Položíme jeden bombon na velkou vidličku a lžičkou jej polijeme polevou nad miskou. Položíme náplní nahoru na mřížku a necháme oschnout. Uschovat v chladničce do použití.