MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Francouzský hřích

fotka Francouzský hřích
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Francouzský hřích:

170 g čokolády  | 1/2 hrnku cukru  | 1/2 hrnku vody  | 4 žloutky  | 110 g marcipánu  | 1/4 hrnku krystalového cukru  | 1 bílek  |  špetka soli  |  vanilkový cukr  | 340 g čokoláda  | 2 lžíce tuku

Postup přípravy receptu Francouzský hřích:

Náplň: V ohnivzdorné misce položené nad vařící vodou rozpustíme čokoládu. Sejmeme z ohně a necháme zchladnout. Smícháme cukr a vodu v malém kastrolku a na pomalém ohni vaříme, až je tekutina průhledná, asi 5min. Vložíme žloutky do jiné ohnivzdorné misky a nad pomalu vařící vodou je našleháme elektrickým šlehačem nebo metlou, až jsou na dotek teplé, asi 2min. Sejmeme z ohně. Potom pomalu zašleháváme dovnitř horký cukr. Zvýšíme rychlost na vysokou a šleháme, až je směs chladná a nadýchaná, asi 3min. Snížíme rychlost na střední a postupně pridáváme čokoládu, šleháme, až je vše úplně smícháno. Dáme do chladničky a chladíme po 1 hodinu, nebo přes noc. Těsto: Předehřejeme troubu na 180°C. Vyložíme plechy pečícím papírem. V míse smícháme marcipán s cukrem do hladka. Našleháme bílek na pevno a vložíme ho dovnitř. Přidáme sůl, vanilkový cukr a vše dobře zašleháme. Vložíme směs do cukrářského sáčku s násadkou s 3/4cm otvorem. Nastříkáme na připravený plech 2-3cm kopečky asi 3cm do sebe. Pečeme cukroví, až je zlatové na okrajích a tuhé na dotek, asi 12min. Pak přendáme cukroví na mřížku a necháme vychladnout (v tomto bodě můžeme cukroví uskladnit ve vzduchotěsné krabici, jestli chceme dávat bombony dohromady později). Položíme cukroví na mřížku. Vložíme náplň do cukrářského sáčku se stejnou násadkou a nastříkáme kopečky na cukroví. Přendáme do mrazáku (já je obvykle dám ven, je-li pod nulou) asi na 1 hodinu, až jsou velice tuhé. Poleva: V ohnivzdorné misce rozehřejeme čokoládu nad pomalu vařící vodou a zamícháme dovnitř tuk. Necháme vychladnout do skoro studena. Pracujeme rychle, aby se náplň nerozpustila. Položíme jeden bombon na velkou vidličku a lžičkou jej polijeme polevou nad miskou. Položíme náplní nahoru na mřížku a necháme oschnout. Uschovat v chladničce do použití.


Fotky receptu Francouzský hřích:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Francouzský hřích
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !