Postup přípravy receptu Fredyho rýže:
Dobře vypláchnutá rýže se dá vařit na cca 15-17 minut do slané vody. Po 10 minutách varu si dáme osmažit cibulku do růžova. Potom přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, asi 2 minutky restujeme až bude krásně slanina vonět. Nakonec dáme utřený česnek, jen na půl minutky, jinak by zhořkl. Vypneme cibulku, mezitím již je rýže hotová. Dáme jí do skleněné nebo porcelánové misky, ve které je již nasekaná zelená petrželka. Do rýže vsypene cibulkový základ, zamícháme a je hotovo. Česneku si můžete dát i více, jak kdo rád. Dělám to s pečeným kuřetem, ale může být i vepřový přírodní plátek, pečená stehýnka, nebo jakékoliv pečené maso. Šťávou z masa polít maso a trochu pokapat rýži. Ale je to tak dobré, že se to dá jíst i bez masa. Přeji dobrou chuť.