Vložil: | Janiczka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Fritovaná hlíva ústřičná:
8 hlív ústřičných nebo bedel jedlých
| špetka soli
| 100 g hladké mouky
| 2 vejce
| 2 lžíce smetany
| špetka soli
| špetka bílého pepře
| 1 šálek strouhanky
| 2 lžíce čerstvě nastrouhané starší goudy
| 1 l oleje na fritování
Postup přípravy receptu Fritovaná hlíva ústřičná:
Tvrdé třeně odkrojíme. Kloboučky očistíme, ale neumýváme! Houby osolíme a obalíme v mouce. Vejce rozkvedláme se smetanou, solí a pepřem. Houby obalíme ve vejcové směsi. Na polévkovém talíři smícháme strouhanku se sýrem. Obalíme v ním houby, lehce na ně strouhanku přimáčkneme. Ve velké nádobě nebo fritovacím hrnci rozehřejeme olej asi na 175 stupňů. Houby postupně po 2-3 kusech fritujeme, necháme na savém papíru odkapat a držíme v teple.
Fotky receptu Fritovaná hlíva ústřičná:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!