1 ks citronu
| 500 g bílého jogurtu
| 250 g ledové minerálky
| 80 g hladké mouky
| 80 g škrobu
| 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
| 1 ks červené papriky
| 1 ks žluté papriky
| 200 g cukety
| 1 ks lilku
| 1 ks cibule
| petrželka
| sůl
| pepř
| 1 l oleje
Postup přípravy receptu Fritovaná zelenina:
Z citronu vymačkáme šťávu, promícháme ji s jogurtem a ochutíme solí, pepřem. Zálivku posypeme usekanou petrželkou. Na těstíčko smícháme minerálku s hladkou moukou, škrobem a práškem do pečiva. Necháme 10 minut odstát.
Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na větší kousky, které napichujeme na jehly nebo špejle. Zeleninu na jehle obalíme v těstíčku. Olej rozpálíme na 180 stupňů Celsia a špízy opečeme. Jeden špíz je hotový asi po minutě, když je těsto zlatavé. Necháme je okapat na ubrousku.
Fotky receptu Fritovaná zelenina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!