Použité suroviny receptu Fritovaná zelenina v těstíčku:
5 cuket malých
| 2 svazky jarní cibulky
| 2 lžíce oliv. oleje
| 2 lžíce citr. šťávy
| těstíčko
| 200 g rýžové mouky
| 1/2 l ledové vody
| 2 žloutky
| sůl
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Fritovaná zelenina v těstíčku:
Cibulky rozkrojíme podélně na půlky. Cukety rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme je podélně na 1cm silné proužky. Cibulky a cukety vložíme do mísy a přelijeme emulzí z olivového oleje a citronové šťávy a necháme asi 10 minut odležet. Pak zeleninu vyjmeme, necháme okapat, obalíme v těstíčku a ihned fritujeme dozlatova.
Rýžovou mouku smícháme se žloutky, osolíme a pomalu za stálého šlehání přiléváme ledovou vodu, až vznikne hustší hladké těsto. Necháme asi 20 minut odstát v chladničce a pak v něm obalíme připravenou zeleninu.
Fotky receptu Fritovaná zelenina v těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!