Použité suroviny receptu Fritované bramborové kuličky:
1 kg brambor
| sůl
| 8 lžic polohr. mouky
| 80 g másla
| 2 žloutky
| olej
Postup přípravy receptu Fritované bramborové kuličky:
Brambory oloupeme a vložíme je nakrájené na kostky do hrnce a zalijeme osolenou vařící vodou tak, aby byly ponořené. Zakryjeme je pokličkou a uvaříme doměkka.
Měkké brambory slijeme a ještě horké prolisujeme a zasypeme moukou. Překryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Ve větší míse utřeme změklé máslo se solí a postupně přidáváme žloutky. Dále vmícháváme prolisované brambory a vše řádně propracujeme.
Z těsta tvoříme pomoučněnýma rukama malé kuličky, které smažíme ve fritovacím hrnci dorůžova.
Fotky receptu Fritované bramborové kuličky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!