Použité suroviny receptu Fritovaný ananas se slaninou:
75 g mouky
| 750 ml oleje
| 2 lžíce mléka
| sůl
| mletý bílý pepř
| 1 větší vejce
| 1 šalotka
| 1/4 svazečku pažitky
| 1 lžíce hořčice
| 4 lžíce bílého vinného octa
| špetka cukru
| 4 lžíce olivového oleje
| 4 koleka ananasu
| 150 g polníčku
| 4 plátky anglické slaniny
Postup přípravy receptu Fritovaný ananas se slaninou:
Mouku smícháme s mlékem, trochou oleje a vína, solí a vejcem. Těstíčko necháme 30 minut odležet.
Posekanou šalotku smícháme s hořčicí, vinným octem a trochou oleje. Zálivku dochutíme pepřem.
Pažitku pokrájíme nadrobno. Kolečka kompotovaného ananasu necháme okapat.
Poté je ještě osušíme, namáčíme v těstíčku a na rozpáleném oleji restujeme dozlatova. Osmažený ananas vyjmeme z pánve a dáme na ubrousek, aby se přebytečný olej vsákl. Polníček omyjeme, rozdělíme jej na talíře a přelijeme zálivkou. Na něj položíme kolečka ananasu a plátky nasucho opečené slaniny.
Fotky receptu Fritovaný ananas se slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!