Postup přípravy receptu Funghi porcini:
Vydlabeme co nejvíc hmoty z žampionu, aby zůstal prázdný čistý klobouk. Nakrájíme slaninu na drobné kostičky. Nastrouháme kousek sýra. V porcelánovém hrnku zalijeme špenátové listy na 2 minuty vařící vodou. Tento krok není nezbytný, ale špenát spařením ztratí spoustu objemu a místa v žampionech je málo. Scedíme špenát a vložíme kousek špenátu do každého žampionu. Ze slaniny, sýra, nasekaného rajčete, kudrnky a koření uhněteme směs, tou vyplníme klobouky žampionů. Pokud chcete použít parmezán, doporučuji nedávat ho do směsi rovnou, ale vyndat žampiony z trouby asi 2 minuty před dokončením, posypat parmezánem a nechat dopéct. Do pečící nádoby kápneme lžíci olivového oleje. Horkovzdušnou troubu roztopíme na 200 stupňů, poté vložíme plněné žampiony (v uzavřené pečící nádobě) a asi 20 minut pečeme.