Postup přípravy receptu Fusilli se sýrem ricotta a špenátem :
Nejdříve špenát očistěte a omyjte, pak ho spařte na malém množství vody, sceďte a pokrájejte. Používáte-li mražený špenát, rozmrazte jej v kastrůlku, do kterého nalijete na dno trochu vody.
Rozpalte trochu oleje na pánvi a osmahněte nakrájené vlašské ořechy. Přidejte rozinky a po chvíli i špenát, sůl, pepř a strouhaný muškátový oříšek. Povařte asi 5 minut.
Uvařte fusilli Barilla v dostatečném množství osolené vody (cca 9-11minut). Mezitím ušlehejte ricottu s trochou vroucí vody, abyste vytvořili krém. Do něj pak přidejte parmazán, špenát, ½ čajové lžičky skořice, trochu soli a pepře. Dobře promíchejte.
Scezené těstoviny promíchejte se špenátovo-ricottovým krémem a ihned podávejte.