Postup přípravy receptu Gaučův plátek:
Zelená rýže:
Papriky nasucho opečeme ze všech stran. Horké je pokapeme studenou vodou, odslupkujeme, odsemeníme, nasekáme na větší kousky a spolu s česnekem rozmixujeme na kaši. Na másle osmažíme jemně nasekanou nebo ustrouhanou cibuli, přidáme vypranou a vykapanou rýži - a opražíme. Přimícháme paprikovou kaši, zalijeme vývarem a rýži udusíme.
Plátky:
Telecí maso nařežeme na menší medailonky, mírně je proplácneme, lehce osolíme a opepříme a zaprášíme hladkou moukou. V hlubší pánvi rozpustíme hrudku másla, zacvrkneme slzou oleje a medailonky z obou stran opečeme. Potom maso vyjmeme a odložíme stranou. Na zbylém másle osmahneme na jemné půlměsíčky nakrájený pórek, přidáme naplátkované žampiony, podlijeme vývarem, zasolíme, zapepříme, zamuškátujeme, přidáme maso a udusíme doměkka. Nakonec zahustíme smetanou s troškou mouky, zavínujeme decánkem, případně přicitronujeme nebo přisladíme a vymícháme do hladka. Medailonky rozházíme po talíři, přikopcujeme rýži, zalijeme omáčkou a vše pocukrujeme čerstvě nasekanou petrželovou natí. Podáváme se salátem z červených paprik nebo rajčat (nebo raději obojího), neboť hrozí nebezpečí, že nadbytkem zelené barvy pokrmu začneme při jídle salutovat.