Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Glgy

fotka Glgy
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Glgy:

100 g anglické slaniny  | 1 cibule  |  sůl  | 9 vajec  |  pepř  | salát:  | 50 g angl. slaniny  | 2 mladé hlávkové saláty  | těsto:  |  sůl  | 3 hrnky hl. mouky  | 3 vejce  | 1,5 hrnku vlažné vody  | zálivka:  | 1-2 lžíce octu  |  voda  | 2 lžíce cukru moučka

Postup přípravy receptu Glgy:

Všechny ingredience smícháme do těsta. Nesmí být příliš tuhé.
Do vroucí osolené vody pomocí lžičky, kterou namáčíme ve vodě, vhazujeme kousky těsta a vaříme je za občasného promíchání asi 5 minut.
Cibulku nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky. Obojí orestujeme. Přidáme uvařené glgy a v misce rozšlehané, osolené a opepřené vejce. Vejce necháme za stálého míchání "srazit".
Hlávkový salát opereme a obereme, větší listy natrháme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v malém hrnečku ji necháme zezlátnout. Necháme minutku "ujít vřelý vzduch" a nalijeme na salát. Smícháme vodu s cukrem a octem a zálivkou přelijeme salát.
Pro upřesnění množství: hrneček - 0,2 dcl, pro 1 osobu - 1 hrneček mouky, 1/2 vody a 1 vejce


Fotky receptu Glgy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Glgy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !