Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Glgy:
100 g anglické slaniny
| 1 cibule
| sůl
| 9 vajec
| pepř
| salát:
| 50 g angl. slaniny
| 2 mladé hlávkové saláty
| těsto:
| sůl
| 3 hrnky hl. mouky
| 3 vejce
| 1,5 hrnku vlažné vody
| zálivka:
| 1-2 lžíce octu
| voda
| 2 lžíce cukru moučka
Postup přípravy receptu Glgy:
Všechny ingredience smícháme do těsta. Nesmí být příliš tuhé.
Do vroucí osolené vody pomocí lžičky, kterou namáčíme ve vodě, vhazujeme kousky těsta a vaříme je za občasného promíchání asi 5 minut.
Cibulku nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky. Obojí orestujeme. Přidáme uvařené glgy a v misce rozšlehané, osolené a opepřené vejce. Vejce necháme za stálého míchání "srazit".
Hlávkový salát opereme a obereme, větší listy natrháme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v malém hrnečku ji necháme zezlátnout. Necháme minutku "ujít vřelý vzduch" a nalijeme na salát. Smícháme vodu s cukrem a octem a zálivkou přelijeme salát.
Pro upřesnění množství: hrneček - 0,2 dcl, pro 1 osobu - 1 hrneček mouky, 1/2 vody a 1 vejce
Fotky receptu Glgy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!