200 g brambor vařených
| 300 g ricotty (italský tvaroh)
| 100 g hladké mouky
| 20 g strouhaného parmazánu
| 1 vejce
| špetku soli
| špetku muškátového oříšku
| Omáčka: Bazalkové pesto
| 10 cherry rajčátek
| 2 lžíce olivového oleje
| Trocha převařené vlažné vody
| 50 g strouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Gnocchi di ricotta:
Povařte si brambory ve slupce. Po změkknutí je sceďte a oloupejte. Propasírujte je mačkadlem na brambory a nechte vychladnout. Ricottu, vejce, sůl, muškátový oříšek, hladkou mouku a zchladlé brambory zpracujte v měkké těsto. Těsto by nemělo lepit na ruce.
Uválejte několik válečků a z každého vyválejte na pomoučněném válu slabý váleček o síle cca 1,5 cm. Rozkrájejte nožem stejně široké nočky, které pak vhodíte do osolené vroucí vody. Povařte noky cca 3 minuty.
Vyndejte je z hrnce pomocí sítka a ochuťte bazalkovým pestem a posekanými rajčátky. Pesto předem nařeďte trochou vody z hrnce a olivovým olejem.
Podávejte s posypaným parmazánem.
Na gnocchi můžete použít i výbornou omáčku z gorgonzoly a šlehačky, ale i tomatové omáčky.
Fotky receptu Gnocchi di ricotta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!