Postup přípravy receptu Gnocchi s fazolkami a kuřecími prsíčky:
Konečky fazolových lusků odkrojíme. Lusky můžeme překrojit, pokud nejsou příliš dlouhé, lze je ponechat celé. Bazalku jemně nasekáme. Lze použít i bazalku sušenou. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso rozkrájíme na slabé nudličky.
Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme fazolky společně s česnekem. Fazolky by měly být jemně zlatavé a křupavé.
Na jiné pánvi, také zprudka, osmahneme kuřecí nudličky. Posypeme je kari kořením, posolíme, popepříme, přisypeme bazalku. Okořeněné maso promícháme s usmaženými fazolkami. Přidáme kousek másla, počkáme až se rozpustí a přilijeme smetanu. V malém množství mléka rozmícháme dohladka mouku a nalijeme ji do směsi se smetanou. Za stálého míchání přivedeme k varu a jen krátce povaříme, omáčka ze smetany zhoustne.
Podle návodu na obalu uvaříme gnocchi. Jejich příprava trvá jen pár minut.
Uvařené gnocchi scedíme, navrstvíme na ně fazolky s masem a smetanovou omáčkou. Gnocchi s fazolkami ozdobíme červenou paprikou nebo rajčetem.