Postup přípravy receptu Gnocchi s máslem a se sýrem:
1. Do velkého hrnce nasypeme cibuli, přidáme bobkový list a přilijeme mléko, Zvolna přivedeme k varu, vyjmeme cibuli i bobkový list a přisypeme semolinu, osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme 15-20 minut, dokud není těsto velmi husté. Poté hrnec sejmeme z plotny, přimícháme nastrouhaný parmazán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.
2. Těsto podélně rozetřeme na plechu tak, aby nebylo tlustší než 1 cm. Necháme je vychladit a poté nožem nakrájíme na čtverečky, případně kolečka.
3. Gnocchi rozložíme do mírně vymaštěného žáruvzdorného pekáčku a posypeme je sýrem gruyére.
4. Rozpustíme zbytek másla a gnocchi jím pokapeme. Vložíme je do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 180 stupňů. Potom je grilujeme, dokud korní vrstva nezhnědne a není křupavá. Pokrm podáváme ještě horký.