Postup přípravy receptu Gnoocchi s vepřovým mase a paprikou:
Kotletu položíme do mělké nekovové mísy, přidáme polovinu česneku, oregana, citronové šťávy, 1 lžíci oleje a vše okořeníme. Mísu uzavřeme a maso necháme 1 hodinu marinovat v lednici. Ve velkém hrnci rozpálíme zbytek oleje, přidáme do něj špetku soli a 5 minut v něm smažíme cibulku, aby změkla. Přidáme zbytek česneku, celer, petrželku a kapii a vše vaříme zakryté na mírném plameni asi 10 minut, dokud kapie nezačnou měknout. Do hrnce přimícháme rajský protlak a omáčku za pravidelného míchání vaříme 10 minut. Nakonec přidáme maso i s marinádou a přilijeme vývar. Omáčku vaříme dalších 10 minut, dokud nezhoustne a maso není hotové. Občas jí zamícháme. Mezitím uvaříme v osolené vroucí vodě gnocchi. Hotové gnocchi naservírujeme do mísy, zalijeme omáčkou a ozdobíme olivami.